ΜΙΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Διέκοψαν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΕΜΠ», ο πρωτοσέλιδος τίτλος. «Ομάδα ταραξιών φοιτητών κατέλαβε το κέντρο Δικτύου», ο υπότιτλος. Στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, λίγες μέρες μετά την 39η επέτειο της κατάληψης από τους φοιτητές με αίτημα τη Δημοκρατία και με τίμημα τη ζωή κάποιων και τις συλλήψεις άλλων, οι σημερινοί φοιτητές, που «κατέλαβαν» το κέντρο του ηλεκτρονικού υπολογιστή για να περιορίσουν τη δημοκρατική έκφραση γνώμης των καθηγητών, μένουν ατιμώρητοι.

Θλιβερή αντίστιξη που μόνο θλίψη προκαλεί. Οι συνδικαλιστές στους ΟΤΑ καταλαμβάνουν τα κτίρια διοίκησης στους δήμους και μένουν απλήρωτοι όλοι οι συνάδελφοί τους, οι δικαστές κατεβαίνουν από την έδρα ή παίρνουν αποφάσεις που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον, σαράντα δισ. ευρώ φύγανε για τις ελβετικές τράπεζες με το «καλημέρα» της κρίσης, κόμμα της Βουλής που διεκδικεί την εξουσία ζητά συμμετοχή σε συλλαλητήριο μιας νεολαίας με αίτημα την? κατάλυση του κράτους. Τι συμβαίνει ξαφνικά;;; Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας;;;

Σε μία εβδομάδα ακριβώς, υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι θα πάρουμε μια ανάσα δεκάδων δισ. για να κλείσουμε τρύπες και να ξεκινήσουμε μία νέα πορεία.

Μέχρι τότε πρέπει να έχουν γίνει πολλά, με κύριο το φορολογικό. Αντί για την εικόνα, όμως, μίας κοινωνίας που διαισθάνεται το διακύβευμα, μοιάζουμε με κοινωνία αυτιστική που έχασε την επαφή με την πραγματικότητα.

«Ο Αυτισμός είναι η σοβαρότερη μορφή των Διαταραχών Επικοινωνίας, που αποκλείει το άτομο από το περιβάλλον του και το καθιστά ?κωφό? και ?τυφλό? στα γύρω του ερεθίσματα, ανήκει δε στις βαρύτατες διαταραχές της εξέλιξης».

Ο ορισμός του αυτισμού περιγράφει θαυμάσια την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και πολλά κόμματα σήμερα. Ο καθένας καταλαμβάνει, αποκλείει, διαδηλώνει, απειλεί και υβρίζει ανάλογα με το αίτημά του. Η αίσθηση του «κοινού συμφέροντος» εξέλιπε. Ολοι εναντίον όλων. Η κυβέρνηση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια παρένθεση της καθημερινότητας, όταν οι αποφάσεις της ανατρέπονται εύκολα από τα δικαστήρια και τους κάθε λογής καταληψίες. Ετσι, όμως, σύντομα η χώρα η ίδια θα μεταβληθεί σε μια παρένθεση της Ιστορίας.

Advertisements

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: