Η «ΩΡΑ» ΤΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Διαβάζω στη σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (9ης Αυγούστου) ότι οι Ιταλοί επιχειρηματικοί ηγέτες με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι θα αγοράσουν μαζικά Ιταλικά ομόλογα. Σίγουρα δεν θα χάσουν (αν δεν πτωχεύσει η χώρα) αλλά κάνουν και ότι μπορούν να βοηθήσουν, επενδύοντας στη χώρα τους. Οι δικοί μας, που πλούτισαν με την ΕΟΚ, την ΟΝΕ με τα πακέτα της, με τους Ολυμπιακούς, και με τη διαπλοκή με τους πολιτικούς που είναι;;;.
Το παραπάνω ρητορικό ερώτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν κανείς αναλογισθεί ότι οι Ιταλοί επιχειρηματίες κατέχουν ηγετική θέση στην παγκόσμια οικονομία εδώ και 10ετίες και ότι χωρίς να είναι άγγελοι, κατέχουν τη θέση αυτή επάξια με την ποιότητα των προϊόντων τους. Οι δικοί μας, διαπλεκόμενοι αενάως, με την εφευρετικότητά τους να εξαντλείται στις λαμογιές, με ένα ιδιωτικό νοσοκομείο φθάνουν να επενδύουν σε ακίνητα στο Μονακό, άλλοι μετακομίζουν στο Λονδίνο, χρεοκοπούν τις ελληνικές τους εταιρείες αφού τις γεμίζουν με χρήματα από δικές τους «τράπεζες» και όλοι μαζί δεν έχουν να επιδείξουν ένα trade mark που να αξίζει το κόστος … κατασκευής του.
Εδώ που φθάσανε τα πράγματα, το εξυπνότερο που μπορεί να κάνει ο Υπουργός Οικονομίας είναι να τους «χρεοκοπήσει» βίαια, να τους πάρει ότι έχουν και δεν έχουν, μέχρι να ξεχρεώσουν, να τα τιτλοποιήσει και να αγοράσει χρέος στη δευτερογενή αγορά. Αυτό θα ανοίξει και το δρόμο σε νέους επιχειρηματίες που ασφυκτιούν στο άνισο, άδικο και βρώμικο περιβάλλον των λαμογιών της 30ετίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: