ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ… ΝΤΟΜΙΝΙΚ

Μερικά σημεία για να μας βοηθήσουν στην ανάλυση και κατανόηση ενός σύνθετου φιλοσοφικού ερωτήματος, σχετικά με τη μεταχείριση του Dominic Strawss-Chan:
1. Ο φίλος (Ντομινίκ) στη …. δυστυχία φαίνεται. Πάνω στην συλλογική κατάθλιψη και πανικό, μας χάρισε λίγο γέλιο, έστω και πικρό.

2. Οι Αμερικανοί και ειδικά ο «χοντρός λαός» είναι απίστευτα πουριτανοί, φασιστόμουτρα, θρησκόληπτοι, ρατσιστές δηλαδή πολύ Ρεπουμπλικάνοι (αυτό είναι το χειρότερο, γιατί ως τέτοιοι … κυβερνάνε κιόλας). Εδώ ο φίλος Ν. Δήμου is spot on. Μην παρασύρεστε από τους υπέροχους Liberals, όπως η αφεντιά μου και πολλοί φίλοι, Αμερικανοσπουδασμένοι και μυημένοι στα χρόνια της μάχης κατά του Πολέμου του Βιετ Ναμ, το Womens Lib, και τον αγώνα για Civil Rights, ή τους διανοούμενους του East Coast, New York, Boston, αλλά και San Fransisco.

3. Οι Αμερικανοί είναι γνωστο ότι επιδίδονται σε σχετικά χοντροκομμένα πρακτοριλίκια-παρεμβάσεις-επεμβάσεις-παρενοχλήσεις. Σκεφθείτε το Bay of Pigs, Λατινική Αμερική Iraque, κλπ, (βλ. και το Shock Doctrine της Naomi Klein).

4. Η αδυναμία του Δολλαρίου είναι πολύ πιο επικίνδυνη με έναν ξένο στο IMF και μετά στη Γαλλική Προεδρία, ειδικά αν δεν ελέγχεται. Νομίζω ότι θα μάθουμε περισσότερα σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, για τους Αμερικανούς που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, οι χειρότεροι «εχθροί» είναι κάτι σαν τους … Γάλλους.

5. Το exposure του Straus Khan, σε αντίθεση με την απίστευτα αποτελεσματική «εξαφάνιση» της Καμαριέρας (αλήθεια φαντάζεστε πόσοι θα την έψαχναν τις πρώτες ώρες και μέρες) με κάνει να σκέφτομαι πολλά.

Εγώ, πάντως λυπήθηκα. Θα μου λείψει και θα κάνω Πάρτυ αν μας βγει σκευωρία. Αλλοιώς, ας σκεφθούμε αν ο Ντομινικ αξίζει, ως άρρωστος άνθρωπος, τέτοια τιμωρία, όταν κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι οι Rumsfeldt και Cheney.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: